Kandidater til valg av brukerrepresentant og vara

Mandag 30.09 er det Allmøte. Her skal det blant annet velges brukerrepresentant og vara. I år har vi to kandidater det kan stemmes på. Under finner dere mer informasjon om de ulike kandidatenes motivasjon for å stille til valg. Når man avgir stemme må man rangere kandidatene til de ulike vervene. Den man ønsker som…

Mandag 30.09 er det Allmøte. Her skal det blant annet velges brukerrepresentant og vara. I år har vi to kandidater det kan stemmes på. Under finner dere mer informasjon om de ulike kandidatenes motivasjon for å stille til valg.

Når man avgir stemme må man rangere kandidatene til de ulike vervene. Den man ønsker som brukerrepresentant merker man med (1) og den man ønsker som vara merker man med (2).
Man kan stemme på tre ulike måter; man kan legge sin stemmeseddel i postkassa på senteret, man kan avgi sin stemme på Allmøtet, eller man kan sende sin stemme på sms til sin veileder.

Gi beskjed om du kommer på Allmøtet. Frist for påmelding er fredag 27.09. Påmelding skjer til veileder.

Kandidat 1: Stine Brøste Flatmoen
Min motivasjon for å være brukerrepresentant er blant annet at jeg ønsker å ufarliggjøre det å være utsatt. Jeg ønsker å kunne påvirke og legge til rette for aktiviteter. Gjennom disse aktivitetene ønsker jeg å legge til rette for at utsatte kan møtes, være en del av et fellesskap og samtidig oppleve at de utfordrer seg selv på det sosiale. Jeg er opptatt av å formidle at man skal kunne tørre å ta et steg, vise at Nok. er lavterskel og ufarlig å kontakte.

Jeg har oppdaget at det er veldig få som vet hva Nok. og senteret er, det synes jeg er skremmende! Er det bare vi som er borti systemet på en eller annen måte som skal vite hva Nok. er? Jeg opplever at tidligere visste flere om SMISO, da sto bokstavene for noe, men nå er det få som vet om Nok. Jeg ønsker ikke at det skal være synd på meg som benytter meg av Nok. som tilbud. Jeg ønsker å vise at man kan være stolt av å benytte senteret! Senteret gjorde at jeg kunne bearbeide 40 år med traumer. Jeg har tidligere benyttet meg av psykolog, men da jeg kom til Nok. løsnet det virkelig! Jeg fikk anerkjennelse for ting jeg har kjent på som jeg ikke har visst at var naturlig å kjenne på ettersom jeg var utsatt for overgrep. Jeg ønsker å være med på å fjerne tabuet med å være bruker av senteret.

Kandidat 2: Elin Anita Lund

Jeg mener at det er viktig å ha med brukerstemmen i styret på Nok. Alle brukere av senteret representerer brukerstemmen og det er viktig at den kommer tydelig frem, og at den blir hørt og vektlagt når det skal etableres nye aktiviteter og eksisterende evalueres.

Min motivasjon er at jeg har egenerfaringer og brenner for at overlevere etter incest og overgrep og nærpersoner/ pårørende må bli sett, møtt og hørt. At Nok. Gjøvik må styrkes slik at de kan møte og støtte alle som tar kontakt. De skal i tillegg ha kapasitet til å være en fagressurs for det offentlige. Dette kan bidra til at overlevere får bedre hjelp i helsevesenet, og at de som jobber med barn får kunnskap om hvordan oppdage og hvordan hjelpe når det blir avdekket.